tU mm

Coaching

Coachen is een manier om je doelen in het leven gemakkelijker en sneller te bereiken. Met coaching krijg je meer inzicht in je eigen leven. De manier waarop je leeft, wat je beweegt en waarom.

Als individu kom je regelmatig op een kruispunt aan. Welke kant kan, wil en ga ik nu op. Aan het einde van elke schoolfase en gemiddeld elke vier jaar in een werkomgeving komen deze keuzemomenten voorbij. Waar doe je goed aan, wat past er echt bij jou? Welke competentie wil ik versterken of afzwakken?

Veel mensen hebben genoeg van “moeten” en zoeken naar mogelijkheden om iets speciaals en zinvols te doen met hun leven. Het probleem is dat de meeste mensen hiertoe geen opening zien. Ze zitten in het systeem gevangen. We gaan ons steeds meer realiseren dat we de gelegenheid krijgen om onze dromen te verwezenlijken. Dromen die vroeger onmogelijk leken. We hebben nu de tijd en de middelen om meer in onszelf te investeren, zodat we verder kunnen groeien. Als coach kan ik je helpen om je doelen te realiseren.

Haal meer uit uw eigen leven en het leven van anderen

We zijn allemaal wel eens teleurgesteld. Of je zit niet lekker in je vel. Dat zit in de menselijke natuur. De oorzaak kan liggen in het werk dat je doet of in de relationele sfeer. Of je leidt een druk en gehaast bestaan. Veel mensen willen rustiger aan gaan doen, maar weten niet hoe. Anderen willen meer tijd voor zichzelf. Weer anderen willen afvallen en meer bewegen, maar het lukt maar niet.

Elk mens heeft zijn doelen en streeft ernaar om deze te behalen. Vele verlangens worden gevoeld en toch maar zelden bewust nagestreefd. Niet vervulde behoeftes hebben echter een grote impact op het levensgeluk dat een mens ervaart. Met coaching speel ik in op je behoefte, het probleem waar je aan wilt werken en voornamelijk de oplossing.

Ik kan je helpen als je:

  • Je stress wil verminderen en er goed mee om wil gaan
  • Je balans tussen werk en vrije tijd wilt
  • Je het beste uit jezelf en je functie wilt halen
  • Doelen wil stellen en deze ook daadwerkelijk wil bereiken
  • Af wil vallen en blijvend op gewicht wil blijven
  • Jezelf op een goede manier wil profileren
  • Met levensloopvraagstukken zit, zingeving
  • Je een inspirator voor je medewerkers of collega’s wilt zijn
  • Je zelfvertrouwen en assertiviteit wil verhogen
  • Burnout preventief voor wil zijn

Wat kun je bij mij verwachten?

In een sessie komen vaak de volgende vragen aan bod; Hoe gaat het nu met je?, Wat wil je?, Wat kun je of wat houdt je tegen?, Wat besluit je?

De ene keer maak ik gebruik van running-therapie, een andere keer van de hartcoherentietechnieken van Heartmath. Soms maak ik gebruik van de kracht van de natuur. Dan gaan we naar buiten, het bos in.

De eerste stap is een kennismakingsgesprek. Ik vind het van groot belang dat we elkaar leren kennen, want om samen antwoorden te vinden is goede communicatie en vertrouwen de basis. We bespreken hierin welke doelen je wilt behalen. Mail of bel mij voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Daarna maken we een tweede afspraak en gaan we steeds met een actuele situatie aan de slag. In alle gesprekken geef ik je door middel van mijn vragen en oefeningen een heldere kijk op de situatie. Door het bespreken van kleine mogelijke actiepunten ga jij de nieuwe situatie stap voor stap in je dagelijks leven invoeren. Mensen zijn in hun eigen kracht prachtige kleurrijke en unieke schepsels. Door in het nu te zijn komt de mens bij zichzelf en kan hij leren loslaten en genieten en werkelijk leven met aandacht voor zichzelf en de mensen om zich heen. Sta je stil en kijk je steeds achterom naar je verleden dan sta je letterlijk met je rug naar de toekomst.

De gesprekken die wij samen voeren zijn vertrouwelijk. Ik bied je open en eerlijke communicatie, praktische adviezen en een gestructureerde aanpak.
Laat jezelf zien en haal eruit wat er in zit! Maak vandaag nog een afspraak.

Als je jezelf met niemand vergelijkt, word je wie je bent.

Krishnamurti